ОПТИМАЛЬНЕ КЕРУВАННЯ РЕЖИМАМИ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ ДЛЯ ЛОКАЛЬНИХ САК З УРАХУВАННЯМ СИСТЕМНОГО ЕФЕКТУ - Лежнюк, П. Д.; Рубаненко, О. Є.; Килимчук, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Розглянуто задачу оптимізації режимів ЕЕС, як задачу автоматичного керування, кінцевою ме-тою розв’язання якої є формування закону оптимального керування режимами електричних мереж з урахуванням системного ефекту. Розглянуто математичну модель оптимального керування уста-леними режимами ЕЕС.