Оброблення вібросигналів в цифрових вимірювальних пристроях для визначення частоти обертання електромеханічних систем - Поджаренко, В. О.; Васілевський, О. М.; Кучерук, В. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглядається задача обробки вібросигналів в цифрових вимірювальних пристроях для визначення частоти обертання електромеханічних систем шляхом утворення взаємно кореляційної функції між двома вібраційними сигналами, які одержують в дискретному вигляді з перпендикулярно розташованих осей сенсорів вібрації. Отримано характеристики сигналів вібрації та їх взаємно кореляційні функції, по яким визначається частота обертання електромеханічних систем.