КАТАЛІЗ РЕАКЦІЇ ПЕРЕЕСТЕРИФІКАЦІЇ ПРИРОДНИХ ТРИГЛІЦЕРИДІВ - Ранський, А. П.; Гордієнко, О. А.; Євсєєва, М. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Проаналізовано теоретичні основи кислотного та лужного каталізу реакції переестерифікації при-родних тригліцеридів нижчими спиртами. У випадку використання кавітаційних пристроїв для синтезу біодизеля вперше запропоновано та обґрунтовано йон-радикальний механізм реакції.