Автентифікація сторін взаємодії з обмеженою рандомізацією на основі рекурентних послідовностей - Яремчук, Ю. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Розглянуто можливість автентифікації сторін взаємодії з обмеженою рандомізацією на основі математичного апарату рекурентних Vk- та Uk-послідовностей. Показано можливість зменшення (у декілька разів) обчислювальної та комунікаційної складності під час виконання криптографічних перетворень, що особливо важливо для систем типу «свій–чужий», де зменшення часу життя ключа через відсутність сеансового ключа рандомізації з боку претендента не є критичним.