Аналіз результатів діяльності технологічних парків в Україні - Мороз, О. О.; Романець, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Проаналізовано результати діяльності технологічних парків, умови спеціального режиму інноваційної діяльності та особливості його реалізації в Україні протягом 2000—2013 рр. Визначено внесок технологічних парків у виробництво інноваційної продукції в Україні. Розроблено методичний підхід до визначення ефективності бюджетних витрат на створення та підтримку діяльності технологічних парків, здійснено його апробацію за результатами діяльності українських технологічних парків. Соціально-економічний ефект від підтримки технологічних парків визначається створенням нових робочих місць, збільшенням обсягів інноваційної продукції, зростанням надходжень до бюджету за рахунок податків і зборів. Аргументовано, що ефективність бюджетних витрат на підтримку функціонування діяльності технологічних парків, стимулювання виробництва та реалізації інноваційної продукції забезпечується в тому числі шляхом зниження податкового навантаження для виконавців проектів технологічних парків.