Математичне моделювання процесу розвитку паводків - Клапоущак, О. І.; Олійник, А. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Запропонований метод прогнозування рівня паводкових вод на основі раніше (реальних) статистичних даних про рівень рік у період надзвичайних ситуацій природного характеру. Методика також дозволяє виявити вагомі фактори впливу на підняття рівня води рік у період паводків чи повеней. Здійснено розрахунок адекватності запропонованої моделі.