Регіональна оцінка рівня техногенного навантаження в Україні - Іванюта, С. П.; Яковлєв, Є. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Проаналізовано основні чинники погіршення безпеки експлуатації важливих потенційно небезпечних об’єктів в умовах загострення політичної та соціально-економічної обстановки в державі. На цій основі проведено регіональну оцінку техногенного навантаження та здійснено ранжирування регіонів України за його рівнем. Окреслено напрями підвищення безпеки об’єктів критичної інфраструктури в умовах зростаючих техногенних загроз.