Гармонізація теоретичної і практичної екологічної підготовки студентів вищих навчальних закладів - Саєнко, Т. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Проблема екологічної освіти нині вийшла за національні межі і набула міжнародного значення. Досвід західних держав у впровадженні екологізації навчання передує національним заходам на 25—30 років, тому разом з переходом на принципи Болонського процесу у вищій школі вітчизняна система освіти мала б прийняти позитивні елементи екологізації дисциплін, напрямів підготовки фахівців, викладачів, учителів та широкої громадськості.