Відхилення від круглої форми поперечного перерізу при формуванні косинусоподібних фітингів осьовим стисканням труби - Грушко, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розроблено метод оцінки відхилення від круглої форми перерізу при формоутворенні косинусоподібних фітингів, зігнутих осаджуванням трубної заготовки. У основі методу лежить енергетичний критерій стійкості і експериментально-розрахункові залежності напружено-деформованого стану. Початковими даними для розрахунку є геометричні параметри виробу і властивості матеріалу у вигляді показника деформаційного зміцнення.