Методи і комп’ютерні засоби для розпізнавання патологій очного дна при цукровому діабеті - Кожем’яко, В. П.; Салдан, Й. Р.; Прудиус, П. Г.; Загоруйко, Л. В.; Мартьянова, Т. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Проведено аналіз методів і комп’ютерних засобів розпізнавання біомедичних зображень, розроблено теоретичні основи методів і комп’ютерних засобів розпізнавання зображень очного дна при цукровому діабеті. Розроблено методи, алгоритми, структури та програмно-апаратні засоби для розпізнавання патологічних зображень очного дна. Проведено експериментальні дослідження розпізнавання зображень очного дна та визначення площі патології.