Трансформація світової валютної системи в посткризовий період - Свірський, В. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розглянуто ключові сучасні тенденції функціонування світової валютної системи в посткризового період. Проаналізовано основні напрями її трансформації: збереження моновалютної системи; повернення до золотовалютного стандарту; регіоналізація світової валютної системи; формування мультивалютних відносин; створення єдиної світової резервної валюти.