Аналіз результатів оцінювання керівниками хмелегосподарств соціально-економічного стану хмелярства в Україні - Саїнський, Д. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Проаналізовано результати оцінювання керівниками хмелярських господарств теперішнього соціально-економічного стану цієї галузі. Виявлені фактори, які чинять найбільший негативний вплив на розвиток хмелярства в України і, зокрема, у зоні Полісся. Означені можливі шляхи подальшого роз-витку, відродження та стабілізації галузі і прилеглих до хмелегоспдарств сільських територій.