Аналіз та оцінка конкурентоспроможності продукції машинобудування експертним методом - Іванюта, П. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Запропонована методика проведення аналізу конкурентоспроможності продукції експертним методом на основі вихідної інформації у вигляді порівняння якісних характеристик продукції з продукцією конкурентів, яка є на ринку. Для цього застосовані індикатори і бали, що відображають властивості продукту, рівень їх конкурентної переваги, відстані визначення конкурентної позиції продукції, а та-кож показники конкурентоспроможності за параметрами якості