Інформаційно-екстремальна система підтримки прийняття рішень з гіперциліндроїдними вирішальними правилами - Кузьмін, І. В.; Берест, О. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Запропоновано інформаційно-екстремальний метод оптимізації параметрів навчання системи підтримки прийняття рішень з гіперциліндроїдними вирішальними правилами. Розглянуто відновлення оптимального гіперциліндроїдного контейнера класів розпізнавання, побудованого в радіальному базисі бінарного простору ознак розпізнавання, на прикладі керування вирощуванням сцинтиляцій-них монокристалів із розплаву.