Визначення напружень в затискній пружній втулці гідромеханічного затискного патрона - Новік, М. А.; Музиченко, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Досліджено напруження, що виникають в затискній пружній втулці як в затисненому стані, так і в процесі вибирання зазору між внутрішньою поверхнею конічної втулки і поверхнею хвостовика, під час його затискання. Проаналізовані різноманітні існуючі конструкції мотор-шпинделів і затискних патронів, які використовуються для високошвидкісної обробки матеріалів різанням. Досліджено оригінальний затискний патрон з мінімальними радіальними розмірами і з можливістю фіксації рухомої втулки після затискання, а також можливістю регулювання зусилля затиску-розтиску в широкому діапазоні.