Синхронізація відбору пульсової хвилі під час аналізу її морфологічних параметрів - Свередюк, М. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Досліджено два принципи синхронізації пульсових хвиль для аналізу варіабельності: амплітуди, тиску. Синхронізація реалізована двома алгоритмами: за мінімальним значенням, за мінімальним значенням середньоквадратичного відхилення. Результати дослідження вказують, що під час аналізу морфологічних параметрів фотоплетизмограми краще використовувати алгоритм синхронізації за мінімальним середньоквадратичним відхиленням, при цьому забезпечується когерентність у формуванні ансамблю пульсових хвиль.