Особливості використання позрізової обробки для сегментації багатоградаційних зображень - Мартинюк, Т. Б.; Хом’юк, В. В.; Скорюкова, Я. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
В статті розглядаються особливості використання позрізової обробки для сегментації багатоградаційних зображень, зокрема, запропоновано вибирати в якості порогового значення середню суму елементів векторного масиву даних.