Вплив хлорорганічних сполук у питній воді на злоякісні новоутворення (на прикладі вінницької області) - Стискал, О. А.; Петрук, В. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Здійснено: аналіз впливу хлорорганічних сполук, які утворюються в результаті хлорування, на живі організми; аналіз динаміки злоякісних новоутворень різних локалізацій серед населення Вінницької області; кореляційний аналіз відсотка проб води з водопровідної мережі Вінницької області, що не відповідає санітарно-гігієнічним нормам за санітарно-хімічними показниками та відсотка використання води з поверхневих джерел для водопостачання з кількістю злоякісних новоутворень різних локалізацій населення в період з 2005 по 2012 роки