Досягнення часткової інваріантності відкритого знизу гідростатичного перетворювача до впливу збурюючих факторів - Кондратець, В. О.; Мацуй, А. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Викладено результати теоретичних досліджень, спрямованих на зменшення впливу збурюючих факторів на показання відкритого знизу гідростатичного перетворювача. Доведено, що можливо повністю виключити залежність показань гідростатичного перетворювача від стану повітря в ньому, зміни атмосферного тиску, температури навколишнього середовища і густини пульпи. Досягнута часткова інваріантність перетворювача до збурюючих факторів забезпечує високу точність ідентифікації рівня і тиску пульпи.