РАДІОВИМІРЮВАЛЬНИЙ СЕНСОР ТИСКУ З ЧАСТОТНИМ ВИХОДОМ НА ОСНОВІ ДВОКОЛЕКТОРНОГО ТЕНЗОТРАНЗИСТОРА - Осадчук, В. С.; Осадчук, О. В.; Осадчук, Я. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Запропонована конструкція радіовимірювального мікроелектронного сенсора тиску з частотним вихідним сигналом, яка складається з біполярного двоколекторного тензотранзистора і двозатворного польового транзистора, що утворюють автогенераторний пристрій. На основі розв’язку рівняння коливальної системи автогенераторного пристрою сенсора отримано функцію перетворення, що описує залежність резонансної частоти від тиску, та рівняння чутливості. Чутливість сенсора тиску лежить в діапазоні від 1,12 кГц/кПа до 0,65 кГц/кПа.