МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ТА АЛГОРИТМ ДОСЛІДЖЕННЯ ДИНАМІКИ ГІДРОПРИВОДУ КОВША НЕПОВНОПОВОРОТНОГО ЕКСКАВАТОРА З УРАХУВАННЯМ ХВИЛЬОВИХ ПРОЦЕСІВ В НАПІРНІЙ ГІДРОЛІНІЇ - Дусанюк, Ж. П.; Петров, О. В.; Дерібо, О. В.; Черниш, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розроблена математична модель та алгоритм імітаційного дослідження гідроприводу ковша неповноповоротного екскаватора з урахуванням хвильових процесів, вмісту газової фази та політропічного процесу деформування робочої рідини в довгій напірній гідролінії. Досліджено вплив вмісту газу та показника політропи на зведений модуль пружності напірної гідролінії.