ЕВОЛЮЦІЙНИЙ ПОШУК ІНФОРМАТИВНИХ ОЗНАК ІЗ ЗАЛУЧЕННЯМ ЕКСПЕРТА В ЗАДАЧІ ОЦІНКИ ЯКОСТІ АРТЕЗІАНСЬКОЇ ВОДИ - Кондратенко, Н. Р.; Снігур, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розв’язано задачу виділення набору інформативних ознак, що описують стан артезіанської свердловини. Запропоновано метод автоматичного вибору комбінації ознак, який інтегрує використання емпіричних спостережень та експертних знань і дозволяє скоротити простір ознак за рахунок таких, що не чинять впливу на значення вихідного параметра, або впливом яких можна знехтувати.