МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОГІДРАВЛІЧНОГО ПРИВОДУ МЕХАНІЗМУ ХИТАННЯ КРИСТАЛІЗАТОРА МАШИНИ БЕЗПЕРЕРВНОГО ЛИТТЯ ЗАГОТОВОК - Діденко, В. О.; Бондаренко, О. Ф.; Полєно, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розроблено математичну модель електрогідравлічного приводу механізму хитання кристалізатора МБЛЗ як об’єкта керування, що враховує його нелінійну структуру. Проведено наближену заміну нелінійної моделі приводу лінійною структурою. Виконано моделювання систем автоматичного керування такими об’єктами при відтворенні заданої траєкторії руху механізмом хитання кристалізатора машини безперервного лиття заготовок.