СПЕКТРАЛЬНИЙ АНАЛІЗ ФРИКЦІЙНИХ КОЛИВАНЬ У ГАЛЬМІ - Коптовець, О. М.; Козіна, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розглянуто спектральний аналіз тангенціальних і нормальних фрикційних коливань у гальмі. Запропоновано критерій відновлення руху динамічної системи на основі чисельного розв’язання, автокореляційну функцію та дискретне перетворення Фур’є часових рядів переміщення зосереджених мас динамічної системи.