ДО ПИТАННЯ ВИБОРУ СИСТЕМИ ЗАВАНТАЖЕННЯ ПОЛІДИСПЕРСНОЇ БОКСИТОВОЇ ШИХТИ З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ТЕПЛОВОГО РЕЖИМУ ПРОЦЕСУ СПІКАННЯ - Мних, А. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
На прикладі системи живильник—завантажувальний лоток, проведено дослідження динаміки процесу формування шару полідисперсної бокситової шихти, що завантажується на палети агломераційної машини. Наведені результати розрахунків розподілу фракційного складу шихти по висоті шару, та встановлено конструктивні характеристики лотка, необхідні для його ефективної роботи. Це забезпечує нерівномірний розподіл твердого палива по горизонтам шару, що спікається, і тим самим вирівнювання температури зони горіння по висоті спеку.