АНАЛІЗ ЗМІН СКЛАДОВИХ ЕЛЕМЕНТІВ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ ТА ЇХ ВАЖЛИВОСТІ ВІДПОВІДНО ДО ПІДХОДІВ ВИЗНАЧЕННЯ ЇЇ РІВНЯ - Абрамова, М. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Порівняння використаних математичних методів у підходах розрахунку рівня економічної безпеки України дозволив відстежити їх хронологічну змінюваність, а також не одностайність думок авторів щодо остаточного визначення її складових, що не виключає можливості виділення такого елемента, як воєнно-економічна безпека у складі економічної безпеки у майбутньому. Використання запропонованих автором коефіцієнтів надало змогу визначити важливість складових елементів, відповідно до характеру їх впливу на зміну рівня економічної безпеки України у межах підходів її розрахунку, що може мати позитивний вплив на визначення пріоритетності розвитку відповідних секторів економіки на певний період.