МОДЕЛЬ ОБМЕЖЕННЯ НА ЛІНІЙНУ ШВИДКІСТЬ ВАГОНА ЕЛЕКТРОПОТЯГА ПІД ЧАС ЙОГО РУХУ ПО ЗАКРУГЛЕННЮ КОЛІЇ - Мокін, Б. І.; Мокін, О. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Побудовано модель обмеження на лінійну швидкість вагона електропотяга під час його руху по закругленню колії, яка враховує вплив: відцентрової сили, що діє на центр маси вагона з вантажем, сили ваги, що прикладена до цього ж центра, та сил ваги сусідніх вагонів, дія яких передається через вузли зчеплення вагонів між собою.