ОПЕРАЦІЇ З ОБ’ЄКТАМИ Й КОМУНІКАЦІЯ МІЖ ОБ’ЄКТАМИ У НАВЧАННІ ОБ’ЄКТНО-ОРІЄНТОВАНОМУ ПРОГРАМУВАННЮ - Дончев, І. П.; Тодорова, Е. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Нажаль у навчальній літературі з об’єктно-орієнтованого програмування (ООП) можна помітити несприятливу тенденцію фокусування уваги переважно на синтаксичних конструкціях конкретної мови і на статичному описі даних за рахунок динаміки процесів у програмі, операцій з об’єктами та комунікацій між ними, які є ключовими для засвоєння базових концепцій цієї парадигми. Для удосконалення процесу навчання, в статті запропоновані деякі необхідні для курсу з ООП основні поняття; запропонована класифікація операцій з об’єктами, виходячи з цілей навчального курсу, а також деякі конкретні рекомендації для викладачів.