ПОНЯТТЯ ДУХОВНОСТІ В ПЕДАГОГІЦІ УКРАЇНИ РАДЯНСЬКОГО ПЕРІОДУ (1930–1980 РОКИ) - Прищак, М. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Зроблено спробу дослідження проблеми генези поняття духовності в педагогіці України радянського періоду (1930—1980 роки). Акцентується увага на питаннях проблематизації поняття духовності та буттєвій ідентифікації феномену духовності. Проаналізовано погляди відомих педагогів досліджуваного історичного періоду на проблему духовного розвитку особистості.