Історія аграрних реформ в Україні - Мороз, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Здійснено ретроспективний аналіз історії, причин та наслідків основних відомих аграрних реформ в Україні за останні 500 років та за період незалежності країни. Проведено порівняльну оцінку умов та ефективності реформ. Досліджені фактори відмінностей і наслідуваності мети та завдань аграрних реформ з точки зору останніх трансформацій.