Створення метамоделей складних систем на базі методу структурно-функціонально-редукційної декомпозиції - Боровська, Т. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано та обґрунтовано концепції структури моделей розподілених систем на базі структурної, функціональної і редукційної декомпозицій моделі складної системи. Розроблено моделі і методи, що реалізують запропоновані концепції.