Теоретичні та практичні аспекти роботи кураторів з адаптації студентів першогого курсу в умовах вищого навчального закладу - Буяльська, Т. Б.; Прищак, М. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто проблеми пов’язані з процесами адаптації студентів першого курсу в умовах вищого навчального закладу. Проаналізовано базові фактори процесів адаптації. Акцентовано увагу на теоретичних аспектах проблеми. Визначено можливі практичні заходи кураторів з адаптації першокурсників.