Порівняльний аналіз гальмівних пристроїв - Савуляк, В. І.; Мироненко, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано методику і результати порівняльного аналізу гальмівних пристроїв, що призначені для розсіювання великих об’ємів кінетичної енергії за короткий час та забезпечення, з високою точністю, законів гальмування при багаторазовому їх повторюванні. Показано, що для створення гальмівних пристроїв, які здатні забезпечити комплекс показників якості, слід використовувати гідравлічні приводи. Використання пропорційного або цифрового керування гідравлічною арматурою дозволяють забезпечити необхідну точність виконання законів гальмування та розсіювання необхідних об’ємів енергії. Розширення діапазону навантажень, ефективності, надійності гідравлічних гальмівних пристроїв можливе за рахунок застосування комбінованих пристроїв які включають гумові, фрикційні, пружинні види.