Математична модель відмов ЦАП, що самокалібрується, із ваговою надлишковістю - Азаров, О. Д.; Кадук, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто первинні та вторинні похибки елементів цифроаналогових і аналого-цифрових перетворювачів, їх вплив на характеристику перетворення. Наведено структурні схеми перетворювачів форми інформації на основі систем числення із ваговою надлишковістю. Отримано аналітичні рівняння відмовостійкості при поступових відмовах. Доведено, що використання процедури самокалібрування дає можливість суттєво зменшити похибки характеристики перетворення.