Про визначення плати за реактивну енергію в особливих ситуаціях - Рогальський, Б. С.; Добровольська, Л. Н.; Нанака, О. М.; Бірюков, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведений аналіз нормативних документів щодо оплати за споживання реактивної електроенергії. Запропоновано нові, досконаліші підходи визначення плати за реактивну енергію в особливих ситуаціях.