Тепловтрати в біогазових установках при різних температурних режимах анаеробного бродіння - Ратушняк, Г. С.; Анохіна, К. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано рівняння теплового балансу біогазової установки та проведено чисельний експеримент його складових. Визначено, що оптимальний тепловий баланс може бути забезпечений шляхом підвищення термічного опору огороджувальних конструкцій та зменшення тепловтрат з біогазової установки. Встановлено залежності тепловтрат в системах біоконверсії від температур зовнішнього повітря для різних коефіцієнтів термічного опору теплопередачі.