Проблеми підготовки спеціалістів з безпеки життєдіяльності у вищих навчальних закладах - Кобилянський, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Порівняно особливості викладання предмету "Безпека життєдіяльності" в технічних і економічних вищих навчальних закладах. Доведено недоцільність об’єднання предметів "Безпека життєдіяльності", "Цивільна оборона" і "Охорона праці" в єдиний курс "Безпека життєдіяльності" у вищих учбових закладах економічного профілю і викладання його на I курсі в першому семестрі.