Фосфатування поверхні сталей при вібраційній механохімічній обробці - Журавльова, Л. О.; Колодяжна, Л. Г.; Покінтелиця, М. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Наведено результати досліджень впливу механічної і хімічної дії на величину потенціалу сірого чавуну СЧ-36-56 і сталей: 3, 45, 3Х13, Х18Н9 та 12Х18Н10Т; і характер пасивних плівок, що утворюються в динамічних умовах віброобробки, а також на якість поверхні і характер її мікрорельєфу.