Визначення впливу робочих параметрів гідроприводу стабілометра на точність вимірювання динамічних характеристик випробуваного зразка ґрунту - Ратушняк, Г. С.; Волошин, О. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено математичну модель роботи гідроприводу стабілометра для циклічного навантаження зразка ґрунту. Отримано математичні вирази для визначення динамічних характеристик ґрунту. Виявлено характер впливу робочих параметрів гідроприводу стабілометра на динамічні характеристики ґрунту, що визначаються.