Розробка нейромережевого методу оптимізації інформаційної складової геоінформаційних моделей - Мокін, В. Б.; Роїк, О. М.; Седлецький, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто задачу оптимізації кількості атрибутивних параметрів інформаційної складової геоінформаційної моделі. Розроблено теоретичні основи та алгоритм реалізації методу оптимізації на основі нейронних мереж. Наведено приклад із галузі екомоніторингу.