Новий метод автоматизованого формування звітів інформаційних систем на основі секвенційного підходу - Мокін, В. Б.; Ящолт, А. Р. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено теоретичні та алгоритмічні основи нового методу автоматизованого формування складних звітів реляційних баз даних інформаційних систем, який є аналогом секвенціального методу проектування технічних систем. Метод, оснований на зображенні вхідних та вихідних даних у вигляді секвенціальної моделі, дозволяє синтезувати програмний код для формування звіту для заданого набору вхідних та вихідних даних та не вимагає знань мови SQL. Формалізовано основні операції з даними, які виконуються під час побудови звітів інформаційних систем.