Мікроелектронний радіовимірювальний тепловий витратомір газу - Осадчук, В. С.; Осадчук, О. В.; Ющенко, Ю. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Показано можливість створення мікроелектронного радіовимірювального теплового витратоміра газу без додаткового підігріву, що складається з трьох термочутливих біполярних транзисторів, один із яких разом з RC-колом відіграє роль активного індуктивного елемента коливального контуру. Отримано аналітичні залежності функції перетворення і рівняння чутливості. Теоретичні і експериментальні дослідження показали, що чутливість розробленого витратоміра складає 1000…1750 Гц/л/год.