Метод фільтрації текстурованого фону в цифрових голографічних зображеннях - Квєтний, Р. Н.; Софина, О. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Описано метод усунення поля опорної хвилі в голографічних зображеннях та відповідного їй направленого пучка світла у відновленому зображенні. За рахунок послаблення впливу опорного пучка розширено динамічний діапазон слабких хвиль інтерференції та дифракції і таким чином досягнуто покращення візуалізації зображення. Для усунення опорної хвилі застосовано її гармонічну апроксимацію основними компонентами власних коливань у двохвимірному просторі. Тому слабкі інтерференційні та дифракційні хвилі не спотворено.