Математична модель впливу суспільних інститутів на ефективність економіки України - Шиян, А. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Побудовано математичну модель впливу суспільних інститутів і корупції на інвестиційні проекти в Україні. Показано, що економічні втрати внаслідок недосконалості суспільних інститутів можуть складати понад 20—30 % ВВП. Запропоновано механізми для трансформації недосконалих суспільних інститутів та знайдені внутрішні джерела для їх фінансування.