Визначення оптимального співвідношення продуктивностей насосних агрегатів станції для забезпечення їх спільної роботи - Мошноріз, М. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено спільну роботу насосних агрегатів станції з мережею водопостачання, що забезпечує подачу потрібного обє’му води. Розроблено методику визначення співвідношення продуктивності певної кількості насосів для забезпечення подачі потрібного об’єму рідини. Отримано залежності продуктивності та відносної швидкості обертання одного насоса, з якими забезпечується паралельна робота насосних агрегатів на мережу водопостачання за заданого значення продуктивності станції.