Застосування фазово-модульованої напруги для поліпшення енергетичних показників статичних тиристорних компенсаторів реактивної потужності - Грицюк, Ю. В.; Пєтухов, М. В.; Рогальський, Б. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено дослідження впливу фазово-модульованої напруги живлення на енергетичні показники статичного тиристорного компенсатора реактивної потужності з заземленою нейтраллю у разі симетричного або несиметричного керування тиристорами бітиристорних ключів. Доведено, що живлення статичного тиристорного компенсатора реактивної потужності фазово-модульованою напругою має позитивний вплив на його техніко-економічні показники.