Розробка системи підтримки прийняття стратегічних рішень для оцінки ефективності управління підприємством на базі нечітких множин - Азарова, А. О.; Пігуль, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено математичну модель оцінки рівня стратегічної цілі, особливістю якої є те, що вона здійснює декомпозицію складної функції оцінки рівня стратегічної цілі, що дозволяє відобразити множину вхідних оцінювальних параметрів на множину вихідних рішень. Побудовано СППР для визначення рівня стратегічної цілі фірми на базі математичного апарату нечітких множин, яка дозволяє враховувати економічні суб’єкти з різними типами оцінювальних параметрів без урахування усіх можливих їх комбінацій, що суттєво знижує собівартість прийнятого рішення та зменшує часові витрати осіб, що його приймають.