Градуювально-перевірочний стенд для напірних трубок - Дементьєв, С. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано градуювально-перевірочний стенд для напірних трубок, який адаптовано для роботи разом з еталонною перевірочною установкою УПЛГ-2500, що застосовується для перевірки механічних лічильників газу. Розроблено генератор імпульсів, частота яких залежить від витрати газу під час градуювання. Розглянуто принцип роботи стенду, який враховує особливості механічних лічильників газу.