Застосування амплітудно-модульованої напруги для оптимізації роботи статичних тиристорних компенсаторів реактивної потужності - Грицюк, Ю. В.; Пєтухов, М. В.; Рогальський, Б. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено вплив амплітудно-модульованої напруги живлення на енергетичні показники статичного тиристорного компенсатора реактивної потужності з заземленою нейтраллю у разі симетричного або несиметричного керування тиристорами бітиристорних ключів. Виявлено фактори, що дозволяють оптимізувати режими роботи компенсатора, а також підвищити його економічну ефективність як джерела реактивної потужності.