До питання вибору вітрових двигунів і електричних генераторів вітрових електричних станцій - Мокін, Б. І.; Мокін, О. Б.; Жуков, О. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Здійснено огляд переважної більшості радянських, вітчизняних та частини закордонних публікацій в галузі вітроенергетики, на основі якого визначено пріоритетні сфери застосування вітрових двигунів з горизонтальною та вертикальною віссю обертання їх роторів та пріоритетні сфери застосування синхронних і асинхронних машин в якості генераторів вітрових електричних станцій.